Uitstapjes

Casa dos Caminhantes


B&B Algarve, voor rustzoekers en wandelaarsVanuit Casa dos Caminhantes kunt u de gehele Algarve bezoeken.

De stranden 15 minuten, de Westkust 1,5 uur en Spaanse grens 0,5 uur rijden.Uitstapjes

Casa dos Caminhantes ligt in een gebied met een zeer afwisselende omgeving. Rondom het huis is het landelijk en zeer rustig. In de directe nabijheid zijn er diverse interessante uitstapjes te maken. Door de centrale ligging is Casa dos Caminhantes een perfecte basis voor uitstapjes in de gehele Algarve en een deel van Spanje (Sevilla).

  • Op 2 km van Casa dos Caminhantes ligt Santa Catarina da Fonte do Bispo. Een klein authentiek dorpje, bekend om zijn ambachtelijke tegelfabriekjes. Enkele oude fabriekjes zijn nog te bezoeken. Er zijn ook nog twee originele lagars (olijfpersen). Als u op hier klikt krijgt u een impressie te zien van het proces van olijven persen.  Er zijn een paar kleine winkeltjes en een paar restaurantjes. En er is iedere vierde zondag van de maand een traditionele markt.
  • U kunt schitterende autotochten ondernemen door het overweldigende achterland naar Alcoutim in de richting van de grensrivier met Spanje, de Guadina, als naar Cabo San Vincente (het meest westelijke stukje Europa) en  de westelijke Algarve. Plaatsjes als Alte, Silves, Loulé en Salir zijn zeer de moeite waard.
  • De kust van de Oost-Algarve ligt in de luwte met een verfrissende wind in de zomer en een mild klimaat in de winter. Vele heerlijke zandstranden, een langgerekte lagune (de Ria Formosa) en de zandbanken in zee zijn kenmerkend voor dit kustgebied. Vanuit Olhão (12 km) kunt u per boot naar de drie eilanden: Armona, Culatra en Farol. Ook vanuit het prachtige vissersdorp Fuseta (12 km) met z’n heerlijke restaurantjes gaat er een boot naar Armona. Tussen Fuseta en Tavira ligt het Ilha de Tavira, een vele kilometers lang smal eiland met aan de zeezijde uitgestrekte goudgele zandstranden en aan de kustzijde een schitterend natuurgebied met schorren en slikken. Aan te raden is het strand bij Pedras d’el Rei waar men met een oud treintje naar het strand gebracht kunt worden, maar u kunt natuurlijk ook gewoon te voet.          Ook vanuit het schitterende Oud-Romeinse stadje Tavira (15 km) kunt u per boot naar het Ilha de Tavira. Verder zijn Faro, de hoofdstad van de Algarve en het oude vissersstadje Olhão met zijn oude centrum met z’n zeer smalle straatjes en de authentieke overdekte markt, zeker het bezoeken waard.
  • De beroemde rotskusten van de Algarve liggen op minder dan een uur rijden afstand en met 1,5 uur rijden bent u aan de Atlantische westkust. Een totaal ander gebied en een zee die ruiger is. Voor dat deel van de Algarve hebben wij prima tips voor u. Kustplaatsjes als Carrapateira, Salema, Burgau en Lagos zijn aanraders.
  • Het Spaanse Andalusië met zijn prachtige steden is vlakbij. Sevilla is binnen 2 uur te bereiken en is dus uitstekend geschikt voor een dagtrip. Dichterbij, net over de grens (een klein half uur rijden) is de plaats Ayamonte waar u meteen merkt dat u in Spanje bent, een geheel andere sfeer.
  • In Casa dos Caminhantes zijn diverse gidsen ter inzage. En er is informatie over restaurants, markten en activiteiten in de omgeving. U kunt altijd met vragen en wensen bij ons terecht.