Wandelen

Casa dos Caminhantes


Talloze korte en langere

wandelingen beschikbaar.

Wij adviseren u graag.

Al jaren staat de Algarve bekend om zijn strand toerisme, zijn heerlijke klimaat en het relaxte Portugese leven. Toen wij in 2008 voor het eerst in de Algarve kwamen hadden we al snel door dat het zuidelijke deel van Portugal veel meer te bieden heeft dan alleen de mooie rotskusten en stranden. Wij hebben in die periode honderden kilometers gewandeld op gemarkeerde routes en eigen bedachte wandelingen.

  • Wij hebben een groot aantal wandelingen op papier beschikbaar voor u. Korte routes (vanaf 4 km) en wat langere (tot ca 20 km). U kunt hiermee uw eigen dagprogramma maken. Een deel van de wandelingen starten vanuit Casa dos Caminhantes. De meeste van deze routes zijn rondwandelingen. Sinds kort hebben wij ook een speciale website geopend met zoveel mogelijk informatie over en voor wandelen in de Algarve. Ook kunt u diverse wandelroutes bekijken en sommige zijn met de GPS te downloaden. Kijk op wandelen algarve.
  • De wandelingen die wij aanbieden zijn niet moeilijk. Ze gaan meestal over niet geasfalteerde wegen en paden en er zijn geen grote hoogteverschillen. Iedereen met een normale conditie kan deze doen. Het gebied is zeer afwisselend. U kunt eindeloos dwalen in het achterland, door de heuvels, langs de velden met vijgen-en olijvenbomen, steen- en kurkeiken, sinaasappel- en de amandelbomen en de inheemse medronho (aardbeiboom) waar likeur van wordt gemaakt. U kunt zomaar een schapenkudde tegenkomen en een looproute van wilde zwijnen kruisen. Er komen veel wilde planten voor zoals de orchidee, narcis, witte lis en er zijn veel vogels zoals de bijeneter, wielewaal en de arend.  Voor een filmpje  van vogels in de Algarve, gemaakt door een van onze gasten klikt u op de foto hiernaast van de bijeneter.
  • Het is ook heerlijk wandelen dwars door de laguna Ria Formosa, die het land van de zee scheidt. Een natuurgebied vol met bijzondere planten en vogels zoals de flamingo, ooievaar, zilverreiger, lepelaar en de drieteenstrandloper. Voor een impressie KLIK HIER Toppers zijn de wandelingen op het eiland Culatra en langs de grensrivier met Spanje bij Alcoutim.
  • Wij hebben diverse tips hoe u wandelingen kunt combineren met het bezoeken van een bezienswaardigheid of een leuk restaurant in de buurt. De wandelingen zijn goed beschreven en gedetailleerde wandelkaarten van de gebieden zijn aanwezig. Na het wandelen kunt u heerlijk genieten van het zwembad of van de zitjes in de tuin.   
  • Door het subtropische klimaat in de Algarve is het gehele jaar geschikt om te wandelen, alleen in de maanden juli en augustus is het te warm voor wandeltochten.

Wandelen

De Algarve is uitstekend geschikt voor wandelaars. Vanuit B&B Casa dos Caminhantes kun je vrijwel het hele jaar door de mooiste wandelingen maken.